poniedziałek, 22 grudnia 2014

Korzenne pierniczki ze stempelkiem

Nie za twarde, nie za miękkie - idealne :)
przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki



1/4 szklanki miodu
80 g masła 

podgrzewamy w garnuszku
zostawiamy do ostygnięcia i dodajemy stopniowo i wmiksowujemy

1/2 szklanki cukru pudru
1 jajko
2 i 1/4 szklanki mąki
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/2 łyżeczki zmielonych goździków
1 łyżeczka kakao dla koloru (opcjonalnie)

chłodzimy przez noc
wykrajamy ciasteczka
stempelkujemy
i do gorącego piekarnika
pieczemy 10 min w 180 stopniach
Smacznego!






Korzenne przysmaki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz